Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

3.11.2008

Räätälinkisälli August Nappi ja rakkauden menettämisen tuska

Eräs kaukainen "setäni" eli esi-isäni veli oli Lohjansaaren Paavolan sotilaan torpassa perheineen asunut Isak Warell. Hän oli syntynyt Lohjan Varolassa räätäli Nils W:n ja Leena Eriksdotterin neljäntenä lapsena. Samalla hän oli Nilsin esikoispoika.

Naimisiin Isak ehti vasta hieman varttuneemmalla iällä, lokakuussa 1811. Vaimo Eva Kaisa Nyström oli miestään 11 vuotta nuorempi sahuri Gabriel N:n ja Kaisa Wikbergin tytär, joka oli syntynyt Mustion ruukilla. Isakilla ja Eva Kaisalla oli kaksi lasta. Esikoinen Eva Lovisa syntyi maaliskuussa 1813 ja oli naimisissa Karjaan Romsarbyn torpparin, Karl Magnus Sandholmin kanssa.

Hieman vajaat neljä vuotta myöhemmin sai Eva Lovisa seurakseen pikkuveli Kustaa Fredrikin. Hän peri isältään ammattinsa ja teki elämäntyönsä räätälinä asuen mm. Hermalan kylässä. Puolisonsa Anna Stina Paulinin kanssa hänellä oli ainakin kolme poikaa, joista vanhin, nimeltää Karl August, työskenteli 1800-luvun loppupuolella ajurina Helsingin kaupungissa.

Tässä hyvin lyhyessä tarinassa oli siis peräti kolme räätäliä kolmessa sukupolvessa. Heille ei käynyt yhtä onnettomasti kuin herra August Napille, jonka traaginen tarina löytyy ohesta!

Räätäliperheestä löydät tarkempia tietoja kotisivuiltani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus

Carlos II de España. Juan Carreño de Mirand via Wikimedia Commons Genin avulla voi tietyin varauksin tarkastella mielenkiintoisia asioit...